It´s not just a team! It´s a family!

Ultimate OCR – Recension

Ultimate OCR

Ultimate OCR beskriver sig själv som ttt utmanande hinderbanelopp med 9+ km löpning och 40 hinder som du ska ta sig över, under och förbi. Ultimate har inga gladiatorer eller hinder med ström, du kommer inte behöva vara simkunnig men inte heller rädd för att bli blöt. Här är det din prestation som står i fokus och alla kan vara med!

Väder

Efter loppet tog jag ett snack med arrangren att dom skulle ta in SMHI som samarbetsparter infrö nästa år så att de kan leverera varmare väder till loppet. Kallt och blåsigt men vi slapp i alla fall regn. Eloge till Ultimate OCR för att ha lagt vattentanken sist. Det är inte värt att dra på sig en lunginflamation för att springa ett lopp.

Banan

Grym löprunda på bra underlag. Här finns potenital. Jag haade absolut satt en 4:a om skyltningen/snittslingenvarit 100% tydlig. Tyvärr sprang undertecknad fel med sandsäck på ryggen, vilket säkert gjorde att jag tappade 5-10 sekunder…

Hinder

Genomtänka och varierande hinder. Både i typ och svårighetsgrad. Bra också att samla några av de roligaste hindrena på en yta dit löparna återvände. Lätt för publiken och kul för löparna. Vissa hinder hade kunnat varit rejälare. Lite svajigt på sina håll, samt en viss känsla av hemmabygge.

Kupering

Visst att det fanns många små backar men så här i efterhand så är det bara Hackstabacken som jag kommer ihåg. För er som inte vet – så är den som Hammarbybacken ungefär…  Till råga på allt så skulle man släpa på en stock upp och samtidgt försöka posera för fotografen.

Trevlighet

På alla plan en trevlig tillställning. Förutom vädret då såklart. Är dock tveksam om vädret egentligen är arrangörens ansvar.

Lynx instats

Utan att ens tittat i resultatlistan så vet jag att alla Lynxares insats var grym. Synnerhet vid tältet. Bra mingel före och efter, samt att vi lyckades ta en gruppbild där rätt många var med. Stefan Stark missade som vanligt gruppbilden.

Snabbaste Lynxaren idag blev (tror jag) Oscar Olsson på 53:01, tätt flåsad i nacken av Bill Kurtson på 53:39… Snabbast tjej var Elin Johansson på 57:47 och därefter Ulrika Andersson på 1:04:56….

Adam Egerbloms entusiasm

Alla vi som mötte Adam runt banan var tvungen att fundera en sekund om karln både var funktionär och deltagare. Sprang fram och tillbaka och hejade på och pratade med alla. Som löpare träffade jag på honom 4 gånger längs banan. Vilket säger något om hans förmåga att inte kunna vara still.

Några av dagens alla vackra Lynxare före start.

Stefan Stagliano, en av grundarna av Lynx Multisport Team

Facebook Comments
About the author

Före detta handbollsspelare som fann kärleken till OCR för 5 år sedan och har sedan dess sprungit över 50 lopp. På sin fritid tränar han gärna CrossFit eller dansar Salsa och Bachata.

Leave a Reply